Meteen naar de inhoud

TV-meubel met lift

Proces TV-Meubel

Het verrijdbare tv-meubel is gemaakt van Yesquero Negro. Naast ruimte voor de tv en tv-lift biedt het meubel genoeg opbergruimte voor bijvoorbeeld een digitale tv-ontvanger. Het meubel heeft een bovenklep voor de tv-lift, een deurtje en een neergaande klep, zodat je overal makkeljk bij kunt. De onderzijde werkte ik af met een terugliggende plint, waardoor de zwenkwielen niet zichtbaar zijn.

Het meubel is opgebouwd uit panelen en bij het samenstellen van de panelen kijk ik welke planken het mooiste bij elkaar passen qua schakering. Ik markeer de volgorde van de planken met een ‘V’, zo kan ik geen vergissing maken bij het verlijmen. Als het boven- en voorpaneel klaar zijn voor verdere bewerking, zaag ik de kleppen en de deur uit de panelen. Daardoor houd je een een mooie doorlopende tekening in het hout.

Ik maakte gebruik van de lamelloverbinding. Dit zijn houten verbindingsplaatjes (lamello’s) die passen in ovale gleufjes. Door het gebruik van lijm zetten de lamello’s uit en zetten zich goed vast in de gleufjes. Het is een stevige verbinding. 

Voordat ik de kast in elkaar zet doe ik al het voorwerk. Ik frees en boor de uitsparingen voor de verbindingen, de verschillende scharnieren, de openingen voor de snoeren en de twee legplanken.

Het meubel is greeploos en krijgt daardoor automatisch een strak uiterlijk. Door gebruik te maken van een Push-to-Open systeem kun je met een zacht duwtje kleppen en deuren openen en sluiten.

interesse?

Zoek je een meubel op maat?