De tv-kast met lift is verrijdbaar en gemaakt van Yesquero Negro, een goed alternatief voor kersenhout. De bovenzijde heeft een klep voor de tv-lift, de voorzijde een deur en een neergaande klep.De tv-kast met lift is gemaakt van Yesquero Negro, dit is een goed alternatief voor kersenhout. De bovenzijde heeft een klep voor de tv-lift en de voorzijde een deur en een neergaande klep. De onderzijde heb ik afgewerkt met een terug liggende plint, zodat de wielen niet zichtbaar zijn.

De tv-kast is opgebouwd uit panelen en bij het maken van de panelen kijk ik welke planken het mooiste bij elkaar passen qua schakering. Ik markeer de volgorde van de planken met een ‘V’, zo kan ik geen vergissing maken bij het verlijmen. Als het boven- en voorpaneel klaar zijn voor verdere bewerking, zaag ik de kleppen en de deur uit de panelen. Daardoor houd je een een mooie doorlopende tekening in het hout.

Bij het verlijmen maak ik gebruik van de lamelloverbinding. Dit zijn houten verbindingsplaatjes die passen in een ovalen groef, die je maakt met de lamellofrees. Door het gebruik van lijm zetten de plaatjes uit en komen ze goed in de groef vast te zitten. Het is een stevige en naadloze verbinding. 

Voordat ik de kast in elkaar zet doe ik al het voorwerk. Ik frees en boor de uitsparingen voor de verbindingen, de verschillende scharnieren, de openingen voor de snoeren en de twee legplanken.

Het meubel is greeploos en krijgt daardoor automatisch een strak uiterlijk. Door gebruik te maken van een Push-to-Open systeem kun je met een zacht duwtje kleppen en deuren openen en sluiten.

De nieuwe eigenaar werkt de tv-kast zelf af met een kleurloze olie.

De tv-kast met lift geïnstalleerd bij de opdrachtgever