Meteen naar de inhoud

Sidetable met gekruiste poten

Alle onderdelen in elkaar gepast
OVER DE SIDETABLE

Details Meubel

Een multifunctioneel meubel geschikt als sidetable, maar ook als desk/bureau. Voor het bovenblad en de gekruiste poten gebruikte ik berkenmultiplex. De rest is van massief berken. Multiplex bestaat uit een oneven aantal laagjes houtfineer die je duidelijk terug ziet in de zijkanten van het bovenblad en de poten. 

Sommige houtverbindingen zijn zeer decoratief, zoals de zwaluwstaartverbinding. Deze paste ik toe bij de ombouw van de sidetable en de lades. Bij deze zichtbare verbinding maak je aan het ene deel een pen in de vorm van de staart van een zwaluw. Deze past precies in de uitsparing van het andere deel. Het is een decoratieve en een zeer sterke verbinding door het weerhaakeffect van de zwaluwstaart. Een andere verbinding die ik toepaste is de onzichtbare lamelloverbinding. Met de lamello freesmachine frees je ovale gleufjes en daarin verlijm je ovale plakjes geperst beukenhout (lamello’s). Dit is ook een sterke verbinding. 

In het bovenblad en handvatten van de lades verwerkte ik een stukje jatobahout. Jatoba heeft een donker roodbruine kleur.

Proces in actie

Foto Gallerij

interesse?

Zoek je een meubel op maat?